Saturday 9 April 2016

»Flygtninge ydmyges hver dag i Tyrkiet«

af Daniel Winther Pedersen







Det er psykisk hårdt for syrere at flygte og bosætte sig i bl.a. Tyrkiet, Ungarn eller Grækenland, mener Jan Pêt, forfatter og bestyrelsesmedlem i Syrisk Kulturinstitut i Danmark. 

»Problemet er, at vi glemmer at tænke på de ydmygelser, som flygtninge lever med i nabolande til Syrien. Når vi snakker om krig, er der flere slags vold. Én slags vold er drab osv., som det sker i Syrien. Men det er også en slags vold, når de f.eks. kommer til Tyrkiet, hvor de bliver ydmyget hver eneste dag, fordi det næsten er umuligt at få et job og dermed leve der, når man er flygtninge,« mener Jan Pêt.

Han mener også, at det er blandt årsagerne til, at syrerne vil videre fra lande som Ungarn og Grækenland, når de først kommer til EU. Det betyder ifølge ham ikke, at syrerne ikke ønsker at komme i sikkerhed:

»I disse lande er situationen ustabil og dårlig i forhold til vesteuropæiske lande. Så ja, de søger først og fremmest fred, men på samme tid leder de også efter et bedre liv. Nogle gange undervurderer vi intelligensen hos de mennesker, som kommer. De har smartphones og ved, hvad der sker, og hvor forholdene er gode.«

No comments:

Post a Comment